Apps 4 Life in Twente

Het programma

Foundation 4 Life logoTransformed RijssenIchthus logo

De praktische lessenserie voor tiener- en jeugdgroepen Apps 4 Life wordt in 2013/2014 voor het eerst in Twente gegeven. Een unieke samenwerking tussen Trainingsschool Foundation 4 Life, Transformed en de Ichthus Vrije Baptistengemeente maakt het mogelijk dat je gratis de lessenserie kunt bijwonen.

Ben jij tussen de 16 en 21 jaar? Wil jij God beter leren kennen? Groeien in wie jij mag zijn? Je geloof handen en voeten geven? Investeer dan dit jaar in je leven! Wij bieden een training aan, die jouw leven zal veranderen!

Aanmelden is niet meer mogelijk, Apps 4 Life Twente is met 35 jongeren van start gegaan!

Datum: 27 oktober 2013

Onderwerp: Start: Apps 4 Life en parkeeralarmen

Docent: Pieter Zwart

De bijbel staat vol met ‘apps 4 life’, toepassingen voor het leven. Jacobus, het broertje van Jezus, heeft hier wat boeiende dingen over gezegd. Hoe ga je om met die ‘apps’ en wat is het gevolg hiervan. Hoe zou het zijn om een soort parkeeralarm te hebben op allerlei gebieden in je leven? Een alarm dat afgaat als een botsing dreigt.

 

Datum: 24 november 2013

Onderwerp: Kwali-TIJD met God! Hoe doe je dat en waarom

Docent: Harold Velten

Waarschijnlijk ken je dat wel. Je weet dat het belangrijk is om tijd in de relatie met God te steken. Maar als je dat dan doet dan komt de vraag, ‘wat doe je eigenlijk op die momenten’. Hoe vul je die ‘stille tijd’ in, en is die tijd eigenlijk de bedoeling dat die tijd stil is?

 

Datum: 15 december 2013

Onderwerp: De impact van woorden

Docent: Sander van Dijk

Vrouwen spreken gemiddeld 20.000 woorden per dag, mannen ongeveer 7000 woorden. Wat voor woorden spreek jij? Woorden die opbouwen of afbreken, spreek je positief of negatief? Hebben die woorden invloed op je leven en zo ja, wat voor invloed?

 

Datum: 26 januari 2014

Onderwerp: Me, myself and I, en dat ben jij!

Docent: Jiska de Haan

En jij mag er zeker zijn! Maar er is nog meer. We kunnen in ons leven zo druk zijn met… onszelf! Ontdek hoe jij nog meer geluk ontvangt, dan door alleen op jezelf te focussen.

 

Datum: 23 februari 2014

Onderwerp: Vergelijken

Docent: Pieter Zwart

We herkennen het waarschijnlijk allemaal wel, de neiging om onszelf te vergelijken met anderen. Aan de hand daarvan bepalen we iets goed hebben gedaan of …….minder goed. Zijn we blij met onszelf of wijzen we onszelf af. Vergelijken, zeer vermoeiend en er komt geen einde aan. Hoe gaan we daarmee om?

 

Datum: 23 maart 2014

Onderwerp: Gezonde vriendschappen

Docent: Pieter Zwart

We zijn gemaakt om relaties te hebben en vriendschappen zijn prachtig. Iedereen vindt fijn om aanvaard en geaccepteerd te worden om wie hij of zij is. De vraag is dus,  ‘Hoe bouw je gezonde vriendschappen en kan jij je vrienden beinvloeden?’

 

Datum: 27 april 2014

Onderwerp: Who’s the Boss

Docent: Kyra Zwart

In je leven heb je regelmatig met mensen te maken die een ‘gezagspositie’ hebben ten opzichte van jou. Denk aan je ouders, leraren, de overheid of je werkgever. Hoe ga je daarmee om en wat zegt de bijbel eigenlijk om omgaan met gezag?

 

Datum: 25 mei 2014

Onderwerp: Hoe genees je de zieken?

Docent: Pieter Zwart

Dat is een prikkelende titel voor een app, ‘hoe genees je de zieken?’ In Lucas 10 stuurt Jezus zijn discipelen op pad met de opdracht ‘genees de zieken die er zijn’. Dat is nogal wat. Wat moeten wij, als volgelingen van Jezus, vandaag de dag met deze opdracht?

 

Datum: 22 juni 2014

Onderwerp: Flirten of vluchten?

Docent: Pieter en Kyra Zwart

Verkering begint tegenwoordig al op de basisschool maar wat is het eigenlijk? Waar is het voor bedoeld en wat zijn de do’s en don’ts? En hoe zoek je de juiste partner, zijn daar nog wat praktische en Bijbelse tips voor? Een belangrijk onderwerp aangezien je de rest van je leven met je partner gaat doorbrengen!