Wat zijn Apps 4 Life?

Toepassingen voor het leven

Apps 4 Life is een interactieve prikkelende lesserie over allerlei thema’s waar jongeren in het dagelijks leven mee te maken hebben. De bijbel staat vol met ‘apps 4 life’, toepassingen voor het leven. Maar net als met een app op je telefoon heb je er niets aan, tenzij je er iets mee doet. Toepassen maakt het verschil!

Inmiddels zijn er ruim 20 lessen geschreven in deze serie, je kunt denken aan thema’s als ‘kwalitTIJD met God’, ‘de impact van woorden’, ‘flirten of vluchten’, ´Me, myself and I en dat ben jij´, ´Who´s the boss (over omgaan met gezag)’, ‘gezonde vriendschappen’, ‘bitter of beter’, ’trouw en betrouwbaar zijn’ en ‘omgaan met geld’. In het lesmateriaal zijn toepasselijke videoclips verwerkt, verschillende discussievormen en interactiemomenten. De lessen worden afgesloten met een ‘fundamentje’, een one-liner die over het betreffende thema gaat.

De Apps 4 Life-serie is ontwikkeld door Pieter Zwart, oprichter en directeur van bijbelschool Foundation 4 Life, een 1-jarig intern vormingsjaar voor jongeren van 16 t/m 22 jaar. Het is een onderdeel van het trainingsjaar van Foundation 4 Life maar word nu ook verzorgd in jeugdgroepen buiten de bijbelschool.